Kezdd nálunk a jövőd!- Idén januárra már 14 egyetemista csatlakozott az Abesse csapatához!

Kezdd nálunk a jövőd!- Idén januárra már 14 egyetemista csatlakozott az Abesse csapatához!
Árvai Barbara 2022.03.11 Szerethető Munkahelyek

Tavaly év végén az Abesse Informatikai Zrt. felfrissítette és újra meghirdette gyakornoki programját, aminek eredményeként idén januárra már 14 egyetemista csatlakozott az Abesse csapatához. Ha egy 120 fős vállalatban ilyen nagy számban foglalkoznak gyakornokokkal, ott valóban a fiatalokban látják a jövőt. Páder-Nagy Orsolya HR vezetőt kérdeztük a programról.

Mit takar pontosan ez a frissítés?

Az Abesse korábban is a gyakornoki programjára alapozta az utánpótlási stratégiáját, így örömmel fogadott mérnökhallgatókat. Talán mindennél beszédesebb, hogy ma közel egy tucat szenior és medior fejlesztőnk van, akik annak idején gyakornokként kezdtek nálunk. Azonban a pandémia első hullámában üzletileg elbizonytalanodtunk és leálltunk újabb fiatalok toborzásával, és az online tanulás sem segítette a gyakornoki programok működését. Szerencsére gyorsan stabilizáltuk a működésünket, és persze az egyetemisták is visszatértek az iskolapadba, nyitottabbak lettek a munkavállalásra.

 

Milyen feladatokba láthatnak bele a fiatalok?

Üzleti folyamatok automatizálásával, egyedi alkalmazások fejlesztésével, felhő alapú infrastruktúra kialakításával és támogatásával foglalkozunk a legújabb technológiák és módszertanok alkalmazásával. Ügyfeleink nagyvállalatok, ezért nálunk egyaránt betekintést kaphatnak komplex, komoly projektekbe,  közben pedig azt is megtapasztalhatják, hogy milyen egy családias hangulatú cégben dolgozni.

A fejlesztőink DevOps csapatokban dolgoznak, a gyakornokok egy bevezető orientáció után bekerülnek egy ilyen csapatba, ahol már éles projekteken, egyszerűbb feladatokkal kezdik munkájukat, ezeken keresztül tanulhatnak. Az idő előrehaladtával és megfelelő ismeretek megszerzésével természetesen komplexebb feladatokat is rájuk bízunk, teljes jogú csapattaggá válhatnak a cégen belül.

 

Hogyan segítitek a fejlődésüket?

Azon túl, hogy éles projekteken dolgoznak, minden gyakornoknak van egy dedikált szenior fejlesztő mentora is, aki szakmailag segíti a feladatban, akihez bizalommal fordulhat. Lehetőségük van havonta egy alkalommal részt venni olyan belső szakmai előadáson, amit szenior fejlesztőink tartanak aktuális szakmai témában. A fejlődéshez fontos, hogy konkrét visszajelzést kapjanak, ezért a többi munkatárshoz hasonlóan, de rájuk nézve releváns teljesítményértékelésben, célkitűzésben vesznek részt. 

 

Hogyan próbáljátok őket ezeken felül motiválni?

Bevezettünk egy 3 lépcsős grade rendszert, amely összeköttetésben van a díjazásukkal is. Rugalmasan kezeljük, de irányadó, hogy az első 6 hónap a betanulási szakasz, amikor még sok a kérdés, később, amikor már megismerték az Abesse belső működését és otthonosabban mozognak a feladatokban, átléphetnek a 2. grade szintre. A 3. grade szintre pedig azok a gyakornokok léphetnek, akikkel hosszú távon szeretnénk együttműködni, akiknek a tanulmányaik elvégzése után szeretnénk ajánlatot adni.  

Az izgalmas munkák és előrelépési lehetőségek mellett a családias, baráti közeg is nagyon vonzóan hat a fiatalokra. Az Abesse Cafe programjaink jó terepet adnak a kötetlen ismerkedésre.

 

Van nálatok home office lehetőség?

Igen, mind a munkatársak, mind a gyakornok hibrid munkarendben dolgoznak, ami azt jelenti, hogy heti két napot töltünk az irodában és hármat otthon. De ezt is rugalmasan kezeljük: fontosnak tartjuk a csapatmunkát, de azt is szeretnénk, hogy a munkatársaink biztonságban érezzék magukat.

 

Mit üzennél az Abesse iránt érdeklődőknek?

Aki csatlakozik hozzánk, garantáltan egy szakmailag elit és családias közösségben fejlődhet.  Ha nyitott vagy az újdonságokra, ez a támogató közeg biztosan kihozza belőled a legjobbat. 

 

Kezdd nálunk a jövőd!

 

Kiemelt cégek
Örülünk, hogy szívesen dolgoznál itt!

Jelöld be pár kattintással a profilodon, hogy milyen területen és milyen szinten dolgoznál!

Állást hirdetnél?

Szeretnétek Ti is ilyen menő cégprofilokkal és álláshirdetésekkel megjelenni a DreamJo.bs oldalán?

Mutasd meg miért jó Nálatok dolgozni, majd találd meg velünk könnyen és gyorsan a hozzád legjobban illő kollégákat!

Állást keresel?

A DreamJo.bs más, mint a többi állásportál. Mi segítünk, hogy valóban olyan helyen találj munkát, amit bírni fogsz!

Még keresed az álomállásod? Segítünk megtalálni! Iratkozz fel hírlevelünkre: