close
Vissza a blogra
Dreamjo.bs
6 perc
január 29.
Szerethető Munkahelyek

ALLWIN, a nyerő csapat

Kíváncsi vagy milyen egy stabil és trendi szoftverfejlesztő cég élete? Cikkünkben bemutatkozik az ALLWIN.

A nevük ALLWIN, ami azt jelenti, hogy velük mindenki nyer - olvashatjuk az ALLWIN Informatika Kft. honlapján. Fő tevékenységük az egyedi szoftverek, online üzleti alkalmazások, üzleti-informatikai megoldások és portálok fejlesztése. A DreamJobs csapatával ellátogattunk a Gellért-hegy lábánál lévő irodájukba, hogy beszélgethessünk a sikereikről és mindarról, ahogyan felépítették azt.

2007-ben egy kis vállalkozásként indult a cég. Az alapítók, Fülöp László és Szöllősi Dániel barátsága még a Schönherz kollégiumig nyúlik vissza, és a közös cégvezetésből adódható nehézségek ellenére máig is kitartanak egymás mellett. Indulásukkor a hosszú távra való tervezésben hittek és a mai napig elmondhatják magukról, hogy sosem ugráltak a projektek és az ügyfelek között azt remélve, hogy a másik helyen talán egy kicsivel jobban járhatnának. Hűségességük és az ügyfél iránti tiszteletük vitte őket előrébb, így egyik sikeres projekt követte a másikat, ami egy folyamatos, organikus növekedést vonzott maga után a vállalatban. Ma már 50 fővel és 11 évvel maguk mögött egy stabil középvállalatként titulálhatóak.

Az ALLWIN legfőbb értékei az emberek. Esetükben nem beszélhetünk a fluktuáció okairól, ugyanis náluk ez a fogalom gyakorlatilag nem létezik. A tavalyi évben csupán egy csapattag hagyta el a fedélzetet, aki Amerikába indult megvalósítani az álmait. Az informatika szektorában, tekintve, hogy a csapatban az átlagéletkor 29, mindez szinte hihetetlen. A jelenség a vezetőség nagyfokú tudatosságával magyarázható.

Pontosan tudják, milyen szoros mezőnyben kell az új munkaerőt bevonzaniuk és a meglévőt megtartaniuk, éppen ezért náluk a szervezetfejlesztés top prioritást élvez. Hisznek abban, hogy a munkahelyi wellbeing megteremtése kisebb ráfordítást jelent a vezetőségeknek, viszont óriásit változtathat a munkavállaló közérzetén. Megtörtént eset volt például az, amikor igény érkezett egy kisebb súlyú egér iránt (150 gramm helyett 90 gramm), amit az „ezen ne múljon” elv alapján gond nélkül ki is cseréltek. Sose legyen nagyobb bajunk – így vagyunk általában az ilyesmivel, pedig tény és való, hogy ezek a kis apróságok bizony sokat tehetnek hozzá a kényelmünkhöz, és a nap végén tetten érhető a hatékonyságunkban is.

A komfortérzet megteremtése mellett az egyén fejlődésébe is fektetnek és teret adnak a tehetségnek. Az egy-egy fejlesztői csapatot összefogó vezetőtől folyamatos visszajelzésre és támogatásra lehet számítani. Az éves értékelések alkalmával egyénre szabott célok kerülnek kitűzésre, melyeket a negyedéves utánkövetések során lehet felülvizsgálni és korrigálni. A 360°-os értékelés emellett a közvetlen vezető és a kollégák visszajelzései alapján ad egy átfogó képet az egyénnek szakmai-, és a csapatban való működéséről is. Ezen módszer következtében az ALLWIN csapattagjaiban kialakulhat egy önreflexív gondolkodásmód, ami számos kellemetlen esetet, súrlódást vagy éppen konfliktust megelőzhet.

A kollégák körében igény mutatkozik a soft skillek fejlesztésére is, amihez esetenként külső szakember is érkezik a céghez. Emellett a belső szakmai tudásátadás sem marad el, sőt még egy inhouse angol tanár is biztosítva van, hogy indokolt esetben – például a külföldi projektek miatt – egyénre szabott angol nyelvoktatásban részesüljön egy-egy munkavállaló.

Összeségében pedig agilis, scrum módszertant követve igyekeznek lehetőségeik szerint rugalmasan reagálni a változásokra, melynek köszönhetően elkerülhető a monotonitás, a rögzült rossz szokások görgetése vagy akár még a kiégés is.

                  

A vállalat működését tekintve két nagy csapatra osztható - az egyik az egyedi üzleti alkalmazásfejlesztésért, a másik a portálmegoldások kivitelezéséért felel. A két csapat nem különül el teljesen, csak más jellegű projekteken dolgoznak, azonban van átjárásra is lehetőség. Microsoft Gold Partnerek, és Sitecore Silver Partnerek. Alapvetően full stack fejlesztés zajlik, de a kollégák közt vannak, akik backendben, vannak, akik frontendben erősebbek.

Az ALLWIN projektjeinek 70%-a nyugat-európai megbízás. A külföldi ügyfeleknek team augmentation szolgáltatást is nyújtanak. Ez a működésmód lehetővé teszi, hogy egy munkavállaló itthonról, egy középvállalatnál dolgozva olyan közegben és feltételek mellett dolgozhasson, melyet egyébként vagy egy fejlettebb gazdaságú ország, vagy pedig egy multinacionális vállalat tudna megadni számára.

Az ALLWIN bízik a közös gondolkodás erejében, és bár nyitottak a homeoffice és a távmunka iránt, a hatékony csapatmunka színterének inkább az irodát tartják. Természetesen itt is figyelembe veszik a munkavállaló jóllétét, a rugalmasság mindenki számára biztosított – legyen szó részmunkaidős egyetemi hallgatóról, az irodától messzire költöző régi motoros kollégáról, vagy a vízóra-leolvasó érkezését otthon váró munkatársról.

                    

A csábító feltételek mellett a cég élete is irigylésre méltó. Minden hónap második csütörtöke valamilyen közös programmal telik. Ez részben azért is fontos, mert jelenleg 3 lakásirodában helyezkednek el, igaz szinte egymás mellett, de mégis nagyon fontosnak tartják, hogy munkakörnyezeten kívül is megismerhessék egymást. Ezen felül az ALLWIN szülinapok sem telhetnek el közös ünneplés nélkül. Ha már együttes erővel érik el a sikereket, együtt is utaznak el minden évben valahová, ahol kiengedhetik a fáradt gőzt és büszkék lehetnek eddigi munkáikra.

Előnyt jelent a leendő kollégák jelentkezésekor, ha nyitottak arra, hogy az irodában a csendet megtöri néha egy-két szóvicc, örömmel eljárnak olykor egy munka utáni közös programra és szívesen dolgoznak csapatban.


 

Tetszett az ALLWIN? Szívesen dolgoznál náluk a jövőben? Nézd meg a cégprofilt és kattints a "Dolgoznék itt" gombra.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed