close
Vissza a blogra
Krupp Barbara
október 22.
Szerethető Munkahelyek

ALLWIN Informatika az üzlet mozgatórugója

Egyedi szoftvermegoldást készítenek azokra az ügyféligényekre, amelyekre nincs dobozos megoldás. Mindezt családias légkörben, lapos hierarchiában teszik, nagyvállalati és nemzetközi projektek keretében. Nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai fejlődésére.

Az ALLWIN Informatika csapatában egyedi szoftvermegoldást készítenek azokra az ügyféligényekre, amelyekre nincs dobozos megoldás. Mindezt családias légkörben és lapos hierarchiában teszik, nagyvállalati és nemzetközi projektek keretében. Nagy hangsúlyt fektetnek munkavállalóik szakmai fejlődésére.

Milyen az ALLWIN Informatikánál dolgozni emberileg és szakmailag? Hogyan telnek a hétköznapok? Ezekre a kérdésekre is válaszolt az ALLWIN Csapata. Ismerjétek meg jobban őket! 
 
Hogyan zajlanak most a mindennapok, miként változtatta meg a működést a Covid? 
 
Gördülékenyen!
Mostanra már annyira hozzászoktunk a megváltozott körülményekhez, hogy ez az új normális. A meeting közben behallatszódó gyereksírás, az interjúkon felbukkanó macska és a postás csengetése a dailyken már olyan természetes, mint az irodában a kávégép vagy a billentyűzet moraja volt.
Eleinte persze még mi sem tudtuk mi vár ránk pontosan, így például egy időre le is állítottuk a felvételünket, de ezt az idei évben szépen be tudtuk hozni, sőt! Szerencsére sokan csatlakoztak az ALLWIN csapatához 2021-ben, és az ügyfeleink is ellátnak bennünket megfelelő mennyiségű projekttel.
Jelenlegi (és örök) célunk a win-win elv mentén, hogy kollégáink és ügyfeleink is nyertesként érezzék magukat azzal, hogy minket választottak.
 
Milyenek a munkanapok jelenleg?
 
Jelenleg ki-ki belátása szerint jár be az irodába: van, aki minden nap is akár, de akad, aki messzebbre költözött Budapesttől, és nem tervez már rendszeresen bentről dolgozni.
A csapatok szoktak tartani irodai napokat, közös ebédeket, de kötelező bejárás nincs. Ezt tervezzük a jövőben is – hibrid munkavégzést, egyes esetekben preferáltan személyes jelenléttel (pl. egy-egy tervezés, retrospektív, teljesítményértékelés esetén), de egyébként az egyén igényeihez igazodva.
Jelenleg iroda felújításban vagyunk, az új tereket igyekszünk annak megfelelően kialakítani, hogy az minél több kolléga számára kényelmes és vonzó legyen akár gyakran, akár ritkábban fordul majd meg bent. 
Egyébként mostanában egyre többen dolgoznak az irodából, úgy látszik sokunknak hiányzik a személyes kapcsolódás.
 
Milyen változások, fejlődések voltak? 
 
Ami idei újdonság, hogy Microsoft és Sitecore partnerségünk mellett most már Umbraco partnerek is vagyunk, így egy új CMS technológiával bővült a portfóliónk.
 
A kollégák miként kommunikálnak/tartják a kapcsolatot egymással napközben? 
 
Elsődleges kommunikációs csatornánk a Teams.
 
A munka-magánélet egyensúlyát miként tudta a cég megtartani?
 
Egyik fő értékünk és alapelvünk a rugalmasság, ami oda-vissza működik nálunk. Ha valakinek elintéznivalója van napközben, későn- vagy éppen korán kelő típus, vagy csak szeretne picit hosszabban pihenni két feladat között (és az adott projekt is megengedi ezt), alakíthatja úgy a munkaidejét, ahogy neki kényelmes. 
Visszafelé pedig, ha esetleg a törzsidőnkön túli teendő esik be, vagy plusz munkaórára van szükség egy projekt lezárásához közeledve, ezeket le lehet csúsztatni, és máskor rövidebb napot tartani.
 
A kiválasztási folyamat miként zajlik most? 
 
Eddig a kiválasztási folyamat egy-egy kivételtől eltekintve teljesen online zajlott az interjúztatástól kezdve a betanulásig.
Most már az új kollégák és mi is preferáljuk, hogy ha az interjú még nem is feltétlen, de az első nap lehetőség szerint az irodában teljen. Így élőben tud zajlani az eszközök átvétele, a papírozás, a kolléga felfedezheti az irodát, találkozik a bent lévő munkatársakkal, és a „beetetés” (az első napi közös ebéd a közvetlen vezetővel) is személyesen történhet meg.
Mivel idén rengeteg új kolléga csatlakozott hozzánk, negyedévente biztosítunk rá időkeretet, hogy egy-egy erre dedikált online eseményen játékosan megismerhessük egymást a munkán túlmutatóan is, de ezen kívül a projekt- és szervezeti csapatok is rendszeresen összeülnek beszélgetni, tapasztalatot cserélni egymással.
 
A csapatépítésre, közösségépítésre milyen rendszerek, eszközök lettek?
 
A csapatépítés nálunk mindig kiemelten fontos tevékenység volt, kollégáink számára a (tényleg! 😊) családias hangulat az ALLWIN egyik legvonzóbb jellemzője. 
A vírushelyzet beköszöntekor természetesen a biztonság és egészség került a középpontba, így kipróbáltunk mindent, ami csak a körülményekhez illeszkedve fellelhető volt a piacon: kóstoltunk sört online, kvízeztünk, még virtuális szabadulószobában is voltunk. 
Napi kihívásokkal igyekeztünk színesíteni a kollégák reggeleit, és szokásos havi csapatépítőnket, a „minden hónap második csütörtöke” nevű programunkat is online vizekre tereltük. 
Meghívott előadókat néztünk és hallgattunk, lett kávészünetes Teams csoportunk, társasjátékoztunk otthonaink melegéből, és az önszerveződő gamer partyk sem maradhattak el.
Mostanában szerencsére már személyesen is tudtunk találkozni egy-egy irodai lazulás, margitszigeti improszínházazás vagy a borfesztivál keretein belül, ami láthatóan nagyon hiányzott mindenkinek. 
Mára már az is teljesen kialakult, hogy a csapatok hol és milyen rendszerességgel találkoznak egymással azokra is figyelve, akik Budapesten kívül laknak.
 
Milyen cafeteria csomagok vannak?
 
A mi „cafeteriánk” a sportolás támogatása kondibérlettel, és a nasik a konyhában... 😊
 
Szakmai tréningek vannak?
 
Minden csapat meghatározott költség- és időkerettel gazdálkodhat, melyet az egyének saját céljaik mentén a céges irányokkal összhangban felhasználhatnak képzésekre.
Emellett vannak belsős tudásmegosztásaink is egy-egy többek számára érdekes szakmai témában, illetve most indítjuk soft skill képzéseinket is.

Van előrelépési lehetőség, támogatás?
 
Az éves teljesítményértékelés során igyekszünk olyan célokat kitűzni a jövőre nézve, mely hozzásegíti a kollégákat a fejlődéshez, szakmai előrelépéshez.
Nálunk a szervezeti hierarchia lapos, így pozíciók helyett inkább felelősségi köröket lehet szerezni, vagy szakértőkké válni egy-egy területen. 
Junior-medior-senior szintek persze nálunk is vannak, illetve vezetőfejlesztői, csapatvezetői és architekt pozícióba is lehet kerülni, de olyan is előfordult, hogy teljesen új munkakört hoztunk létre, hogy a kollégák kipróbálhassák magukat abban, ami igazán érdekli őket.

Mit tesz a cég, hogy a kollégák szakmailag és emberileg hosszútávon szeressenek itt dolgozni?
 
Az új munkatársak visszajelzése alapján, ami megkülönböztet minket más helyektől, hogy a kollégáink az első perctől egytől-egyig segítőkészek, bárkihez lehet fordulni bármilyen kérdésben, és kedvesen és türelmesen állunk egymáshoz. 
Értékeink között is szerepel az emberközpontúság, mert komolyan gondoljuk, hogy ez az alapja a jó működésnek.
Figyelünk az egyéni igényekre, és ténylegesen emberként kezelünk mindenkit. 
Kollégáink között bőven találni 5, 7, akár 10 éve is velünk dolgozókat, ami köszönhető lehet a változatos projekteknek (és az ezek közötti átjárhatóságnak), a közvetlen hangulatú vezető-beosztott viszonynak, vagy persze a korlátlan Pilóta keksznek is...
Viccet félretéve igyekszünk mindenkit támogatni céljai megvalósításában, és meghallani a változásra való igényeket is.

A Covid okozta változásokból megmarad valami hosszútávon a mindennapi munkavégzésben? 

Bár nem a hatására, de a Covid alatt kezdtünk el rendszeres 1-on-1-okat tartani a kollégákkal, aminek jó a fogadtatása, így ezt mindenképpen megtartjuk.
A távoli munkavégzés is egy olyan plusz, aminek bevezetéséhez a vírus segített hozzá minket, és láthatóan bevált.
 
Egészen friss hír, hogy nemzetközi szakmai elismeréssel díjazták a Richter Gedeon Nyrt. általunk fejlesztett intranet portálját – ehhez ezúton is még egyszer gratulálunk a Richternek, a projekthez hozzájáruló kollégákra pedig nagyon büszkék vagyunk!

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed