close
Vissza a blogra
Dreamjo.bs
5 perc
január 15.
Álommelók

Humor, csapatszellem és szakmai kihívások - Álommeló az ALLWIN csapatában

Családias légkör, lapos hierarchia, nagyvállalati és nemzetközi projektek. Mindennapok az ALLWIN házánál.

Az ALLWIN egy magyar tulajdonú, 12 éves budapesti cég, mely 3 lakásirodában és közel 50 fővel működik Budapest szívében. Az egyedi üzleti alkalmazások fejlesztésétől a portálmegoldásokon át az e-commerce rendszerekig elkészítenek mindent, amit az ügyfél megálmodott. Fő értékeik a win-win szemlélet, az emberközpontúság, a rugalmasság és a fejlődés. Hogy ezek hogyan is néznek ki a mindennapokban, arról Kristóf, frissen kinevezett Team Lead és Vili, medior szoftverfejlesztő nyilatkozott.

Milyen feladaton dolgoztok éppen?

Kristóf: IoT eszközöket és számlázási rendszert integrálunk egy térképes nyomkövető, és navigációs rendszerhez. Ezen kívül team-lead-ként a cég stratégiájához, és fejlődéséhez is igyekszem hozzájárulni.

Vili: Egy norvég megrendelő alkalmazásain dolgozom, amik a haltenyésztés piacát fedik le: van köztük adminisztrációs felület, amit főként desktopon használnak, ill. vannak úgynevezett field-toolok, amiket mobilon és tableten nyomkodnak, akár kint az óceánon is, ahol előfordul, hogy nincs is lefedettség. Frontend, backend feladatok egyaránt vannak.

Mit csináltok általában egy munkanapotok során?

Kristóf: Fejlesztek, megbeszéléseken veszek részt, tableten tesztelek, bluetoothos kütyükkel ügyködök, interjúztatok, debuggolok, kérdőívekre válaszolok.

Vili: A nyilvánvaló meetingek és kódoláson felül általában jut idő egy kávé mellett beszélgetni az aktualitásokról, sportról, technológiáról stb., attól függ, kivel miről lehet vagy szeret. Egy pár mém is megjelenik időnként a belső csatornákon. Pilótakekszet is eszem mindennap, ha kollégák olvassák, szigorúan csak egyet naponta.

Van valamilyen módszertan, amit követtek? Hogyan dolgoztok?

Kristóf: A projektben leginkább kanban módszertan van. Egyébként keményen.

Vili: Többnyire sprintekben dolgozunk. A feladatokat az ügyfél és a vezető fejlesztő állítják össze. Ha megvannak vele, először kisebb lépésekre osztjuk ezeket csapaton belül, majd kódolás, aztán kolléga átnézi, végül pedig mehet tesztelésre az ügyfélhez. Amikor tudom, akkor a bonyolultabb feladatokat veszem délelőttre. Sokkal jobb hatásfokon égek ebéd előtt.

Hogyan vezetitek a feladataitokat?

Kristóf: TFS. A cég saját rendszere. Plusz az ügyfél rendszere.

Vili: A projekttel kapcsolatos feladatokat Azure Devops-ban vezetem, ez ugye adott. A további feladataim kezelésére az Outlookot használom, hiszen ott érkeznek. Megjelölöm elvégzendőnek, és adok neki egy határidőt.

Hogyan kerültetek a jelenlegi pozíciótokba?

Kristóf: Sok munkával, proaktivitással, és kitartással.

Vili: Dreamjo.bs-on jelentkeztem anno, amit egy nagyon jó hangulatú interjú követett, majd egy szimpatikus ajánlat. Ez már több mint 1 éve történt, most próbálkozom egy magasabb pozíció megszerzésével. Természetesen cégen belül.

Milyen volt beilleszkedni az ALLWIN csapatába?

Kristóf: Szinte nincs olyan kolléga, akivel ne lehetne kijönni. Persze, ha szóba kerül a foci egy konyhai beszélgetésen, ahhoz nem igazán tudok hozzátenni. A társasjáték estekre ellenben örülök, hogy ennyien járnak. Nem fogok hazudni, minden csapatban, így nálunk is vannak, voltak, és valószínűleg lesznek is súrlódások, konfliktusok. A különbség talán az, hogy a vezetőségben odafigyelnek az emberekre, és a konfliktusokat időben fel tudják oldani.

Vili: Nagyon egyszerű. A kollégák szuper jófejek, nyitottak és türelmesek. Szerencsém is volt, mert rögtön tudtam csatlakozni az éves ún. elvonuláshoz. Humor és jó hangulat jellemző az irodára, egy ilyen közegben könnyű feloldódni szerintem.

Szerintetek transzparensen működik az ALLWIN?

Kristóf: Egyre inkább. A biztos információkat általában megosztja a menedzsment, a bizonytalanokkal óvatosak. Nincs olyan dolog, amit ne lehetne előhozni vagy visszajelezni.

Vili: Heti rendszereséggel kapunk a vezetőktől tájékoztatást arról, hogy mi, merre, hány méter. Bizalom van abszolút az alkalmazottak felé e téren.

Honnan érkezhetnek új ötletek?

Kristóf: A vezetőség értékek mentén határozza meg a cég stratégiáját. Ezekből nyilván kipotyognak megvalósítandó célok, ötletek, de a múltban számos alulról jövő kezdeményezés is megvalósult. A frissen megnyílt visszajelzési fórum jó platformot ad ezekre, illetve a Talent Managerünkkel is bármikor lehet beszélni.

Vili: Több forrásból is valósultak már meg ötletek. Bármelyik dolgozó kezdeményezhet, illetve rendszeresen konzultálnak külsősökkel is, hogy hogyan lehetne a céget fejleszteni.

Mit szerettek a legjobban a munkátokban?

Kristóf: Minden nap másfajta kihívásokkal szembesülök. Nem lehet megunni. Abszolút nem egy futószalagos munka.

Vili: Egy nagyon jó csapatot sikerült szerintem összehozni az ALLWIN-nál. Azon felül, hogy barátként tudok tekinteni a kollégákra, szakmailag is az élvonalban van mindenki. Mindennap van lehetőség tanulni a másiktól.

Szoktatok szakmába vágó könyveket olvasni? Van valami, amit ajánlanátok másoknak?

Kristóf: Hasznos soft skill könyv számomra: 7 habits of highly effective people – Stephen Covey. Most pedig ezt olvasom: Daniel Kahneman – Thinking fast and slow.

Vili: A „Computer Science Distilled: Learn the Art of Solving Computational Problems” c. könyv sokat segített az algoritmusok világában. Csíkszentmihályi Mihály Flow-ját olvasom most. Hozzáteszem ez a világ bármely szakmájába „vág”.

Mi a legnagyobb tanulság, amit az ALLWIN-nál megtanultatok?

Kristóf: Az (szakmai) előadás nem egy performance, ahol le kell nyűgöznöd a közönséget, hogy milyen okos vagy, inkább egy dialógus, ahol embereknek próbálsz segíteni.

Vili: Rosszat kérdezni valóban nem lehet.

Miért jelentkezzen az ALLWIN-hez valaki?

Kristóf: Sokat lehet fejlődni juniorként, mediorként is valódi felelősséget lehet kapni, seniorként pedig olyan kihívásokkal találkozhatsz amivel máshol nem.

Vili: Erre a kérdésre a pszichológusok, HR szakemberek addig tökéletesítették a választ, hogy szinte bármit mondok, az elcsépelten fog hangzani. Itt pedig senki nem akarja ezt a hatást kelteni.

Szerintetek miért lehet jobb nálatok dolgozni, mint máshol?

Kristóf: A cég nagyon sok tekintetben rugalmas, és emberközpontú. Emellett nincs állásidő, pörögnek a projektek, folyamatosan szakmai kihívásokkal kell megküzdeni.

Vili: Szerintem fölösleges az összehasonlítás. A cég fejlődik, nap mint nap jobb akar lenni. Személyesen is ezt vallom, mindig magamhoz képest szeretnék előrébb lépni, és ebben kellő támogatást kapok az ALLWIN-tól.


 

Szívesen csatlakoznál az ALLWIN csapatához? Most éppen ASP.NET fejlesztőt keresnek. Másra gondoltál? Akkor látogass el a cégprofilra és kattints a "Dolgoznék itt"/ "Work here" feliratra a cég neve alatt, hogy elsőként értesülj a további nyitott pozícióikról.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed