close
Vissza a blogra
Árvai Barbara
augusztus 18.
Szerethető Munkahelyek

Innovatív megoldás a béren kívüli juttatások között - A munkavállalók igényeire szabva!

A munkavállalók igényei megváltoztak, mind a munkavégzés körülményeiben, mind a juttatások tekintetében.

A munkavállalók igényei megváltoztak, mind a munkavégzés körülményeiben, mind a juttatások tekintetében. A vállalatok azon vannak, hogy megtalálják a legjobb megoldásokat annak érdekében, hogy motiválják és megtartsák a munkavállalóikat. A foodpanda új szolgáltatása erre kínál lehetőséget a cégek számára a panda business formájában. Mit is jelent ez? Kiricsi Dávid - Marketing Director (foodpanda) válaszolt a kérdéseinkre. Olvasd el a vele készült interjút!

Azt mi is látjuk, hogy az utóbbi pár évben rengeteg változás következett be a cégek életében, így a munkavállalók étkezési szokásaiban is. Mik a ti tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

A home office bevezetésével és elterjedésével megnövekedett az ételrendelésre és az online bevásárlásra való igény. A munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében sok segítséget tud nyújtani a foodpanda, hiszen a felhasználók egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan tudnak rajtunk keresztül rendelni az ország lassan bármely pontjáról, legyen szó akár melegételről, akár bevásárlásról. Így az adott munkavállaló akár otthon, munka közben is könnyedén meg tudja rendelni magának az ebédet, és nem kell azon aggódnia, hogy az ebéd főzést nem fogja időben befejezni a kora délután kezdődő megbeszélésig. 

Sok visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mivel az utóbbi időben alapjában véve elterjedt a házhoz rendelés, így ehhez igazodva a munkavállalók juttatási igényei is átalakultak, adaptálódtak a jelenlegi helyzethez, tehát a cégeknek ezeket figyelembe véve kell lépéseket tenniük és új juttatási formákhoz fordulniuk.

Ezek az új körülmények idézték elő a panda business megszületését, vagy a modell már eleve létezett?

Itthon nagyjából egy éve működik a panda business szolgáltatás, melyet anyacégünk kezdeményezett, de folyamatosan a magyar munkavállalók igényeire szabva fejlesztjük. A folyamatos fejlesztésnek és igény felmérésnek köszönhetően remek visszajelzéseket kapunk partnereinktől (pl.: Sigma Technology Hungary, TOPdesk Magyarország), a segítségükkel rengeteg egyedi és kreatív megoldást sikerült megvalósítani.

Milyenek az eddigi tapasztalatok? Mire használják a cégek a szolgáltatást?

Nagyon sokszínű a felhasználási lehetősége a szolgáltatásnak:

Juttatásként, csapatépítők kiegészítőjeként, irodai cateringként, hétvégi ügyelet vagy késő esti munkavégzéshez kapcsolódó plusz honoráriumként, munkavállalói bónuszként:

  • van olyan partnerünk, aki napi keretet biztosít munkavállalóinak, amit meleg ételrendelésére, munkaidőben és az iroda címére kiszállítva használhatnak fel

  • többen havi rendszerességű rendezvény cateringre rendelnek tőlünk ínycsiklandozó falatokat, vagy az üzleti ebédet időzítik be rajtunk keresztül

  • népszerű a kétheti rendszerességgel adott keret is a felhasználóknak, mely meleg ételre és bevásárlásra is felhasználható, nemcsak irodába hanem saját címre is, otthoni munkavégzés esetén

  • továbbá a panda business kedvelt juttatási forma céges jutalmazási rendszerként, amely így bónuszként adható egyedileg meghatározott összegben az adott munkavállalónak szabad felhasználhatóságú keretként

Jár bármilyen plusz költséggel a cégek részére a panda business használata?

A szolgáltatást ingyenesen biztosítjuk a szerződő cégek számára. Havi utólagos elszámolással dolgozunk, így csak a munkavállalók által ténylegesen felhasznált költési keretek kerülnek kiszámlázásra. Túllépte a felhasználó a költési keretet? Semmi gond! Abban az esetben, ha nagyobb értékben helyez egy munkavállaló termékeket a kosarába és ezáltal túllépi a beállított költési keretet, a különbözetet pár kattintással bankkártyával, SZÉP kártyával vagy akár Apple Payjel is ki tudja egyenlíteni. Abban az esetben, ha nem vesznek igénybe keretet a munkavállalók, nem kerül felszámolásra semmilyen rejtett költség sem.

Mik a szolgáltatás előnyei más, étkezéssel kapcsolatos béren kívüli juttatással szemben?

  • Újszerű és egyszerű szolgáltatás, és mindez semmilyen adminisztrációs kötelezettséggel nem jár a munkavállalók számára! Könnyű a szolgáltatás elérése az ismert foodpanda felületnek köszönhetően és nincs egyéni szerződéskötésre szükség.

  • Havi, utólagos fizetést biztosítunk számla alapján a partner cégeinknek, ezáltal sokkal könnyebben tudjuk a cég és a munkavállalók igényeire szabni szolgáltatásunkat. A rendelési riportok bármikor letölthetőek egy külön erre a célra létrehozott platformon keresztül, tetszőleges időtartamra vonatkozóan.

  • Rugalmas és teljesen egyénre szabható a munkavállalók keretösszeg használata, illetve nyomon követése. Lehetőség van költségkódokat vagy projektkódokat is megadni, ami megkönnyíti a könyvelési folyamatot is.

  • Bármikor szabályozható, hogy ki, mikor és milyen összegben rendelhet a vállalati számláról. A felhasználási idő mellett akár a kiszállítási cím is meghatározható. Egyszerre több részlegnek, vagy csak egy konkrét munkavállalónak is lehet keretet adni - akár egy időben, különböző felhasználási feltételekkel.

  • Egyéni kapcsolattartót biztosítunk a foodpandánál, akivel bármilyen technikai kérdés azonnal egyeztethető, segítséget nyújt a felület kezelésében és a felmerülő problémák maradéktalan megoldásában.

Hogyan fogadják a munkavállalók a kezdeményezést? Van ezzel kapcsolatban információtok?

Az eddig tapasztalatok alapján örömmel veszik igénybe és tetszik a munkavállalóknak ez az újszerű juttatási forma. Szerződött partnereinknél hónapról hónapra növekszik a cégeken belüli felhasználási arány.

Akinek volt korábban hasonló juttatása, nagyon szerette és új munkavállaló esetén is szívesen várná ezt a béren kívüli juttatást. 

Mi a tanácsotok azoknak, akik jelenleg tervezik a jövő éves juttatási csomagokat?

Érdemes nyitni a megszokott juttatások mellett az innovatív szolgáltatások felé is, hiszen a munkavállalók elköteleződésben nagy szerepet játszik az újdonság és az egyedi megoldás is. Emellett a vállalaton belül részlegekre vagy munkavállalókra is szabályozható a keretösszeg, így a dolgozói juttatásokon kívül csapatépítőkre, céges pizza napra vagy rendezvényekre is tökéletes megoldást tud nyújtani.

Mindemellett a cégek számára ez egy abszolút rugalmas juttatási lehetőség, elköteleződés nélkül. Míg számos juttatásnál nincs évközi mozgástér, itt a gazdasági helyzetet is figyelembe véve a cégeknek van lehetőségük akár negyedévente is módosítani a kiadott keretösszegeken.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed