close
Vissza a blogra
Bártfai Krisztián
szeptember 28.
Munkavállalóknak

Önfejlesztés a digitális korban: a LinkedIn Learning

A jó pap holtig tanul - tartja a mondás, ami napjainkban érvényesebb, mint valaha. Cikksorozatunkkal elérkeztünk a szakmai közösségi platform nyújtotta tanulási lehetőségekhez, a LinkedIn Learning kivesézéséhez.

A jó pap holtig tanul - tartja a többszáz éves mondás, ami napjainkban érvényesebb, mint valaha. Egyre gyorsabban változó világunkban elengedhetetlen önmagunk folyamatos fejlesztése, ha naprakészek és a munkaerőpiacon kívánatosak szeretnénk maradni.

A digitalizációnak köszönhetően ebben ma már az iskolarendszeren kívül is képezhetjük magunkat. Rengeteg olyan platform van, amin szinte bármilyen készség, akár professzionális szinten is elsajátítható. Vegyük példának a világ legnagyobb videómegosztó oldalát, a Youtube-ot, vagy az egyik legegyszerűbb és legalapabb önfejlesztő oldalt,  a Skillshare-et. De megnéztük már azt is, mit nyújthat ezen a téren a világ legjobb önfejlesztő oldala, az Udemy. És most elérkeztünk a szakmai közösségi platform nyújtotta tanulási lehetőségekhez, a LinkedIn Learning kivesézéséhez.

szavazás, szerethető munkahelyek, szerethető munkahelyek verseny, szerethető munkahelyek díj

A LinkedIn Learning története

Az idén 20 éves oldalnak, a LinkedIn-nek több mint 774 millió tagja van mintegy 200 országból. Az oldal olyan szokásos funkciót mindenki ismeri, mint a saját önéletrajz megosztása és a cégek álláshirdetési lehetőségei. Van azonban egy talán kevésbé ismert oldala a LinkedInnek: a fizetőkapun túl, a Premium szolgáltatás egyéb előnyei mellett hozzáférés jár a LinkedIn Learninghez is.

A LinkedIn Learning eredetileg Lynda.com néven látta meg a napvilágot 1995-ben, Lynda Weinman személyes weboldalaként. Majd 2002-ben pedig a professzorasszony online kurzusokat kezdett tartani az oldalon. A tanulható anyagok, kurzusok száma 2004-ben lépte át a százas határt, 2008-tól pedig útjra indított egy dokumentumsorozatot kreatív vezetőkről, művészekről és vállalkozókról .

2015-ben jelentette be a LinkedIn, hogy 1,5 milliárd dollárért megvásárolta az oldalt. A következő évben pedig magát a LinkedIn-t vette meg a Microsoft 26,2 milliárd dollárért. 2017-ben A Lynda.com oldalt beolvasztották a LinkedIn-be és újrakeresztelték LinkedIn Learning-ként.

linkedin, mobil, mobiltelefon, mobilalkalmazás, applikáció, mobilapplikáció, linkedin learning

Milyen tudást szerezhetsz a LinkedIn Learning oldalán? 

A LinkedIn Learning-en a kurzusok fő fókusza az, hogy céges környezetben hasznos tudásra tehessenek szert a tanulók. Négy fő kategóriába sorolták a tanfolyamokat:

  1. Business, 

  2. Creative, 

  3. Technology, 

  4. és Certifications.

Ezek közül talán a Certifications a legérdekesebb, hiszen ebben a kategóriában csak olyan kurzusokat találhatunk, amik elvégzése egy bizonyítvány megszerzését is jelenti. A tanfolyamok tárháza elég széles, választható közülük akár egy, az Adobe program család valamelyik tagjához kötődő kurzus, vagy a Google szaktudás, vagy akár olyan is, ami a Microsoft Office Specialist szint eléréséhez szükséges tudásanyag. 

Hogyan működik a LinkedIn Learning?

Kifejezetten pozitív a site használatában, hogy saját magunknak állíthatunk fel tanulási vagy önfejlesztési célokat. Maga a tagság jelenleg LinkedIn Career vagy Business tervvel, előfizetés után elérhető.

nő, férfi, tanulás, élethosszig tartó tanulás, linkedin, linkedin learning

A tanfolyamok rövid, úgy 40 perces  videós tartalmakat jelentenek, jellemzően angol nyelven. Az egyes kurzusok felépítéséről és a hozzájuk tartozó videók hosszáról előzetesen is lehet tájékozódni. Ha az angol szövegértéstől ódzkodunk, akkor két funkcióval is segíthetjük a tanulást. Az egyik, hogy az egyes videók sebessége tetszés szerint lassítható - vagy akár gyorsítható is. A másik, hogy a videókban elhangzó tudásanyag, leiratként, szövegként is elérhető.

Egy hosszú képzéshez hasonlítva a LinkedIn Learning biztosan felületesebb tudást ad. Ugyanakkor egy-egy ilyen kurzus így nem  igényel nagy elköteleződést és előképzettséget. Ráadásul így pár óra alatt könnyedén megtanulható egy-egy képzés anyaga, hála a közérthető feldolgozásoknak és a tapasztalt előadóknak is.. Ami nagy hátrány, hogy a képzések végén nincs kötelező kvízkitöltés, sem más mód arra, hogy a tanultak elsajátítását mérjék, rögzítsék. Ugyanakkor az elvégzett kurzusokat megjeleníthetjük a LinkedIn profilunkon, ami bizonyosan jól mutat, ha pályázni akarunk a közeljövőben.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed