close
back to the blog
Árvai Barbara
November 10
Lovable Jobs

Izgalmas és szórakoztató projektek? Korlátlan kreativitás? - A TheSoul Publishing egy tökéletes hely erre!

Kíváncsi vagy, hogy néz ki egy Video Specialista munkája? Lilla elmesélte nekünk!

A TheSould Publishing csapatában biztos lehetsz abban, hogy nem lesz két egyforma napod! Izgalmas és szórakoztató projektek várnak a jófej és támogató kollégák mellett! Kíváncsi vagy, hogy néz ki egy Video Specialista munkája? Lilla elmesélte nekünk!

 

Milyen feladaton dolgozol jelenleg?

Jelenleg 5 feladaton dolgozok. Mindegyikből videó lesz, de a nevüket nem árulhatom el. :)

Hogyan dolgozol?

Egy videós csapatban 2 ember dolgozik. Egy Video Specialista és egy Video Designer. Ők ketten felelősek a kontent gyártásért az adott kategóriában, amire felvételt nyertek. A miénk a 5 Minutes Crafts.
A forgatáshoz szükséges feladatok ketté vannak osztva. A gyártási előkészületekért a specialista felel, ő ötletel (ötletet a designer is adhat), készíti el a script-et illetve a prop listát, reportolja az ötleteket a producerek felé. A specialista szerepel a videóban is, így egyben színész is.
A designer a képen látható háttérért felel, illetve az editálásért a zenéért és a végleges videó elkészítése is az ő feladata. A végső videó minőségért mindketten ugyanolyan mértékben felelünk.
Ezek mellett ott segítünk egymásnak, ahol tudunk, törekszünk arra hogy megkönnyítsük egymást munkáját. A videó készítéséhez a technika adott, nagyon jól felszeret stúdiókban dolgozunk, itt vannak az irodák is. Jelenleg a munka nem ad okot arra, hogy külső helyszínen forgassunk, de a hónap másik felében erdőbe fogunk menni. Izgalmas lesz.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Reggel producer meeting, napi task-ok elolvasása/tervezése és adminisztrálás egy projektvezető programon keresztül. Ha szükséges: script írása, prop list leadása.
Smink, forgatás, pakolás forgatás után, következő nap megtervezése.
Ötletelés. :)

Hogyan kerültél a jelenlegi pozíciódba?

Egy olyan munkát kerestem, ahol a szakmámon belül maradhatok (filmes gyártási terület), de több kreatív terem is lehet benne. Ez a pozíció mindkettőt betölti.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Egyszerű. Mindenki nagyon kedves és nyitott. Vidám a hangulat. Itt ünneplik az egyéniségeket és minden ötletre nyitottak.

Mennyire látsz bele a cég működésébe (transzparencia)?

Egészen jól, az onboarding alatt ábrákon keresztül ismerhettük meg a cég felépítését.

Honnan érkeznek az ötletek?

A legtöbb a fejemből pattan ki, de rengeteg oldal van ahova nyúlhatunk inspirációért, ha éppen nincs semmi a tarsolyban.

Mit szeretsz legjobban a munkádban?

Az ötletelést és a megvalósítást, tehát lényegében az egész folyamatot, ami a munkám. :)

Hogyan követed/vezeted a feladataidat?

Van egy projekt manager program, amit használunk, így könnyen tudják a producerek követni, hol tartunk a projektben. Ez javarészt lefedi az egész munkánkat. Pluszban pedig ott vannak az online jegyzeteim, ilyen-olyan doksik, ahol gyűjtöm az ötleteimet, amiket később prezentálni szeretnék.

Mi volt a leghasznosabb szakmádba vágó könyv, és mit olvasol most?

Nem olvastam a szakmámba vágó könyvet, szerintem sok-sok gyakorlat kell ahhoz, hogy az ember jó legyen ebben a szakmában :)
Jelenleg "Máté Gábor Normális vagy" című könyvét olvasom.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

A kevesebb néha több. Ha valami tökéletlen, az még nem biztos hogy rossz is. :)

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Egy kedves környezetbe fog minden nap érkezni, jófej emberekkel, akik egyben lazák, de mégis keményen dolgoznak. Ez egy kreatív nyitott környezet, mindenki mindekit inspirál. Itt az emberek egymást töltik energiával. A kreatív és akár őrült life hack-ek vagy barkácsolós ötleteidet megvalósíthatod egy profi stúdió keretein belül. Ha szükséges, profi crafterek segítenek olyan dolgokat elkészíteni, amit még soha nem csináltál.

Szerinted miért jobb itt dolgozni, mint máshol?

A támogató környezet miatt ,ahol napi 8-9 órákat töltök, szerintem ez nagyon fontos. Az emberek kedvesek egymással és szívesen segítenek. Szórakoztató a munkaköröm és sokoldalú.

Ha van még valami, amit megosztanál a munkaköröd kapcsán?

Gyertek dolgozzunk együtt! :)

 

 

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!