close
back to the blog
Krupp Barbara
November 10
Lovable Workplaces

Szakmai tapasztalat, mentori támogatás, fejlődési lehetőségek – többek között ezeket is kínálja a dm gyakornoki programja!

A dm-nél évek óta működő központi gyakornoki program lehetőséget biztosít egyetemi hallgatóknak és pályakezdőknek is, hogy az elméleti ismereteik mellé valódi szakmai tapasztalatot szerezzenek egy multinacionális környezetben.

A dm-nél évek óta működő központi gyakornoki program lehetőséget biztosít egyetemi hallgatóknak és pályakezdőknek is, hogy az elméleti ismereteik mellé valódi szakmai tapasztalatot szerezzenek egy multinacionális környezetben. 

A 6 hónapos gyakornoki időszak alatt lehetőségük van belelátni a területek működésébe, adott esetben nemzetközi együttműködésekbe, képzéseken tudnak részt venni és egy támogató csapat teljesértékű tagjai lesznek. 

Nagy hangsúlyt fektetnek a gyakornokok betanulásának és beilleszkedésének támogatására, egy mentor segíti az első naptól kezdve őket, hogy minél előbb komfortosan érezzék magukat az új pozícióban és a dm-nél is. A mentor program keretein belül rendszeresen visszajelzést kérnek a gyakornokoktól azzal kapcsolatosan, hogyan érzik magukat, hogyan látják a betanulásukat, beilleszkedésüket és ők is visszajelzést adnak a munkájukkal kapcsolatosan. 

Céljuk az is, hogy a gyakornokok megismerjék a szervezetet, a párbeszéd alapú vállalati kultúrát és azt, hogy mitől más a dm, ezért ezeket egy orientációs nap keretein belül is átadják. 
Büszkék rá, hogy gyakornokaik nagy része már munkatársi pozícióban dolgozik náluk. 

Hogy jobban belelássunk a dm-nél a gyakornoki lét rejtelmeibe, Pohl Kitti Angéla marketing gyakornokkal készítettünk interjút:

Milyen feladaton dolgozol jelenleg?

Jelenleg marketing gyakornok vagyok a dialóg marketing csapatában, ahol az active beauty törzsvásárlói program témáival foglalkozunk. Jelenleg fogyási statisztikákat készítek és vásárlói véleményeket összesítek a dm Lifebook-ról, ami nem rég került ki a dm polcaira. Nagyon izgalmas, hiszen a vásárlók nagyon szeretik, minden évben megújult tartalommal, külalakkal jelenik meg. A vásárlói visszajelzéseket beépítjük majd a jövő évi Lifebook kidolgozásába. 

Hogyan dolgozol jelenleg (csapat vagy egyénileg, helyszín, körülmény)?

Az egyetem mellett, részmunkaidőben dolgozom. Főként csapatban, de vannak önálló feladataim is. Nagyon támogatóak a kollégáim, mindenki mással erősíti a csapatunkat, így jól kiegészítjük egymást. Ha kérdésem van, mindenki nagyon segítőkész, bárkihez tudok fordulni. Alapvetően otthonról dolgozunk, de ha van valamilyen elfoglaltságunk az irodában, be tudunk menni. Szeretünk személyesen is találkozni, ha tudjuk akkor úgy szervezzük az irodai napot, hogy közösen legyünk bent. Az otthoni és az irodai munkavégzéshez is minden eszközt biztosítanak, már az első napomon megkaptam ezeket. 

Hogyan kerültél a jelenlegi pozíciódba?

Az interneten találtam a pozíciót. A kiválasztás online történt, ami tesztekből és egy online interjúból állt. Gyors és kellemes élmény volt. 😊

Milyen feladataid vannak?

Csapatunk foglalkozik az active beauty magazinnal is, amelyben hirdetések is megjelennek. Ezeknek a hirdetéseknek az egyeztetését én intézem a hirdetőinkkel egészen addig, amíg nyomdába megy az újság. Ezen kívül social media felületeken elemzek különböző csoportokat és összegyűjtöm a vásárlói visszajelzéseket, véleményeket, ezzel segítve a fejlődésünket. 

Hogyan történt a betanulásod?

A betanulásomat előre megtervezték, még most is zajlik, a mentorom ebben sokat segít, hiszen főként ő követi nyomon, szervezi a betanulásomat. Azoknál a munkatársaimnál voltam betanulni, akiknek besegítek a munkájukban vagy átvettem tőlük feladatokat, viszont ha segítségre van szükségem, szívesen segítenek azóta is. 
A betanulásom során a csapat is támogató, rugalmas, hiszen még egyetemre járok. Legjobban a munkanapok hangulatát szeretem. Itt nincs rosszkedv és unalom, napjaink pörgősen és vidáman telnek 😊

Hogyan történt a beilleszkedésed a csapatba?

Meglepő volt számomra, de nagyon könnyen sikerült a beilleszkedés. Barátságosan, nyitottan fogadtak és azóta is mindenben támogatnak. A legelső napomtól kezdve a csoport szerves tagjának érzem magam. 😊 Amit itt mindenképp kiemelnék, hogy nem gyakornokként kezelnek, hanem teljes értékű kollégaként.
Péntekenként hétzáró megbeszélést tartunk, ahol a munkán kívül, magánéleti témákról is tudunk beszélgetni, ami még jobban összekovácsol minket.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelenlegi munkahelyeden tanultál?

A legnagyobb tanulság az, hogy ha valahol rosszul érzem magam merjek váltani, hiszen létezik olyan munkahely, ahol örömmel dolgozik az ember és önmaga lehet, nekem megérte, hogy ide váltottam.  

Miért ajánlanád a céget másnak?

Mert támogatnak, rugalmasak, fontos nekik a fejlődésed és mindemellett jól érzed magad a munka során. 

Mire vagy a legbüszkébb?

A legbüszkébb talán a gyorsaságomra vagyok. Gyorsan tanulok és ezáltal hamar tudok haladni a feladataimmal és még több dologba beleláthatok. Pozitív vagyok és mosolygós, ezt a környezetem is mindig visszajelzi. 

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!