Ez lesz a bankolás jövője. A Foundation célja egy digitális alapokra épülő bank!

Ez lesz a bankolás jövője. A Foundation célja egy digitális alapokra épülő bank!
Árvai Barbara 2022.04.13 Szerethető Munkahelyek

A Foundation a Magyar Bankholding új szervezete, ahol tavaly december óta egy új, magas szintű felhasználói élményt nyújtó bankolási világ építésén dolgoznak. A teljesen digitális alapokra épülő bankot a piac legmodernebb megoldásait beépítve hívják életre.

A cégnél jelenleg nagyjából száz hazai és nemzetközi technológiai szakember dolgozik, akik mérnökök, fintech szakértők, designerek és termékfejlesztési menedzserek. Folyamatosan keresik új munkatársaikat, olyan emberek jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének ebben a kihívásokkal teli, izgalmas munkában.

Inspiráló környezet az inspiráló feladatokhoz

Május elején költözik a csapat a budapesti, belvárosi központba, aminek a HubHub közösségi irodát, a város egyik legszebb helyét választották a Király utcában. Természetesen hibrid felállásban dolgoznak a kollégák, és ez a költözés után sem lesz másként. A csapatok önállóan osztják be idejüket, és azt is maguk döntik el, mikor tartanak személyes egyeztetéseket. 

“Not your grandma’s stack”

Sokszor elhangzik ez a mondat házon belül, és ebben tényleg nem ismernek kompromisszumot! A programozó munkatársak mind Apple eszközökkel dolgoznak, és olyan technológiai környezetben végzik a munkájukat, amiben a leghatékonyabbak tudnak lenni.

Kiemelt figyelmet fordítanak a legmodernebb technológiai környezet kialakítására és alkalmazására. Ezért például cloud-native core banki rendszerrel dolgoznak, mikroszervíz alapú architektúrát építenek, natív iOS és Android alapú Design systemmel. De ugyanígy megjelenik az adatvezérelt döntéshozatal és a CI/CD pipeline is a gyors release-ek érdekében.

Ez lesz a bankolás jövője.

A tudásmegosztás és a személyes fejlődés elengedhetetlen

A csapat tagjainak személyes szakmai fejlődése hozzátartozik a mindennapi élethez. Ezért belső eseményeket, tudásmegosztó alkalmakat szerveznek például Lunch & Learn vagy közös reggelik formájában. A munkatársaknak lehetőségük van arra is, hogy nemzetközi konferenciákon és eseményeken képviseljék a Foundation-t.  

Egyedi megoldás, hogy a személyes márkaépítésben is támogatják a kollégákat. A havi rendszerességű szakmai podcastjukban, kisvideóikban és média megjelenéseikben is az adott területet legjobban ismerő munkatársaik jelennek meg. 

A jövő szakembereire is gondolnak 

Napjainkban különösen kritikus kérdés a képzett munkaerő elvándorlása és az utánpótlás hiánya, különösen a technológiai szektorban. Ezért a Foundation több olyan kezdeményezés mellé állt, ami a tehetséges fiatalok számára megmutatja, hogy itthon is lehet magas hozzáadott értékű szakmai munkát végezni. 

Az egyik ilyen kezdeményezés 2022-ben a Future:Hungary nemzetközi diákszervezet éves konferenciája. Itt nemcsak szponzorként működtek közre, de egy londoni hubban workshopot is tartottak a kollégák a digitális banki világról a szigetországban élő magyar és nemzetközi fiataloknak. 

A másik, általuk támogatott kezdeményezés már egészen fiatal, kisiskolás kortól az utánpótlás kinevelését célozza . Ebben a Skool-lal működnek majd együtt, akik fiatal lányok, hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolódását segítik a számítógépes kódolás világába. Az idén induló együttműködés keretében olyan élményalapú foglalkozásokat terveznek gyerekek számára, amiben a Foundation munkatársai mentorként vesznek majd részt. 

Szívesen csatlakoznál te is a Foundation csapatához? Nézd meg profiljukat, nyitott pozícióikat itt!

Kiemelt cégek
gold
3 állás
Nagyvállalat (> 250)

_VOIS

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
Kapcsolódó cégek
Örülünk, hogy szívesen dolgoznál itt!

Jelöld be pár kattintással a profilodon, hogy milyen területen és milyen szinten dolgoznál!

Állást hirdetnél?

Szeretnétek Ti is ilyen menő cégprofilokkal és álláshirdetésekkel megjelenni a DreamJo.bs oldalán?

Mutasd meg miért jó Nálatok dolgozni, majd találd meg velünk könnyen és gyorsan a hozzád legjobban illő kollégákat!

Állást keresel?

A DreamJo.bs más, mint a többi állásportál. Mi segítünk, hogy valóban olyan helyen találj munkát, amit bírni fogsz!

Még keresed az álomállásod? Segítünk megtalálni! Iratkozz fel hírlevelünkre: