close
back to the blog
Árvai Barbara
December 06
Weekly menu

9 kollégatípus a céges karácsonyi bulin- Szerinted ki lehetne a tizedik?

Sok munkahely esetében a karácsonyi buli az egyetlen esemény az évben, ahol kötetlenül tölthetnek el időt egymással a kollégák. A covid kitörése óta talán az idei évben kezdenek el először visszatérni a cégek életébe az ilyen jellegű rendezvények.

Sok munkahely esetében a karácsonyi buli az egyetlen esemény az évben, ahol kötetlenül tölthetnek el időt egymással a kollégák. A covid kitörése óta talán az idei évben kezdenek el először visszatérni a cégek életébe az ilyen jellegű rendezvények. Így nem meglepő, ha a munkatársak ilyenkor egy teljesen más arcukat mutatják, mint amit a hétköznapokban megszokhattunk. Ha egyszer is voltál már ilyen eseményen, akkor biztosan ismerősek lesznek számodra is az alábbi típusok.

 

A megfigyelő

A szervező után elsőként érkezik és utolsóként indul haza, mert semmiről nem szeretne lemaradni. Nem nagyon fogyaszt alkoholt, hogy minden pillanatra pontosan vissza tudjon emlékezni. Ő az, aki mindent lát és mindent tud, de nem minden információt oszt meg a kollégákkal.

 

Apuka szabadlábon

Mióta megszületett a gyermeke, a munkán kívül nincs lehetősége kimozdulni a családi fészekből, így ezen az estén próbálja meg bepótolni, amiből azóta kimaradt. Ezeknek a helyzeteknek általában nincs túl jó vége, gyakran sérülésekkel, emlékek nélkül térnek haza a buliból.

 

Anyuka kimenőn

Természetesen anyuka változatban is létezik a fenti típus. Különleges ismertetőjegye, hogy rövid idő alatt próbál minél többet inni, majd egyből beveti magát a táncparkettre. Néhány zeneszám között azért rácsekkol a telefonjára, hogy minden rendben van-e a gyerekkel és természetesen viszonylag korán távozik az eseményről. Mert holnap bölcsi/ovi/suli.

 

A titkos pár

Az irodában eddig többnyire sikerült titokban tartani a románcukat, ám pár pohár alkohol után mindenki számára egyértelművé válik, mi a helyzet kettejük között. Néhány elkapott pillantásuk vagy érintésük félreérthetetlen. Persze nekik ez nem tűnik fel, így januárban úgy tesznek majd az irodában, mintha mi sem történt volna és mintha továbbra sem lenne közük egymáshoz.

 

 A munkamániás

Az emberek nagy része igyekszik jól érezni magát és kicsit kilépni a munka okozta stresszből.De mindig van valaki, akinek ilyenkor sem sikerül levetkőzni magáról a hétköznapi szerepét. Ha beszélgetésbe kezdesz vele, nagy eséllyel számon kér, miért nem válaszoltál az utolsó napon küldött levelére, vagy az éppen aktuális projektjéről kell meghallgatnod az élménybeszámolóját.

 

A folyton elégedetlen

Megvan az a kolléga, akinek soha semmi nem jó? Nemcsak az irodában, de az évzáró bulin is előjön a kritikus énje. Ő az, akinek nem megfelelő a terem hőmérséklete, nem elég sós a kaja, nem kielégítő az italválaszték vagy épp nem az aktuális kedvencét játsza a DJ. Szervezőként mindenképp kerüld el ezt a munkatársad, hogy ne rontsa el az egész estédet.

 

Akit nem lehet kirakni

Minden buliban, így a céges eseményeken is van olyan személy, aki szerint az éjjel sosem érhet véget. Így a szervezők legnagyobb feladata a buli végén, hogybetegyék egy taxiba. A háttérben lehet, hogy csak az áll, hogy a kolléga ritkán jut el szórakozni, ezért igyekeszik kihozni az estéből a maximumot.

 

A panaszkodós

Egy év lezárása és némi alkohol sokakból előhozza a felgyülemlett sérelmeket. Ha a panaszkodós kollégád közelébe keveredsz számíts rá, hogy órákon keresztül az irodai rossz élményeit fogod hallgatni. Hiába próbálod terelni a témát, számára ez a megfelelő alkalom, hogy kiadja magából a feszkót az ünnepek előtt.

 

Az ingyen piás

A legtöbb céges karácsonyi bulin korlátlan és ingyenes az alkoholfogyasztás. Ezt sok kolléga ki is használja, de egyesekből nem a legjobb oldalukat hozza ki az ital. Gyakran megesik, hogy egy-egy munkatárs olyan állapotba kerül, ami már nem fér össze a cég politikájával. Ilyenkor a legjobb, ha a szóban forgó kollégát mielőbb hazaküldik, hogy ne gerjesszenek kellemetlen szituációkat.

 

Te ráismertél valamelyik kollégádra? Esetleg kiegészítenéd a listát? Írd meg nekünk kommentben!

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!