close
back to the blog
Dreamjo.bs
4 minute(s)
July 19
Lovable Workplaces

Csapatépítés aLAPOSAn

Csapatépítő – ha nincs, az a baj, ha van, az a baj. Mi a sikeres csapatépítők titka? A helyszín biztosan megadja az alapot, jó választás lehet például a Laposa Borterasz. Elmeséljük miért.

Csapatépítő – ha nincs, az a baj, ha van, az a baj. Néhány munkavállalót a világból ki lehet kergetni a csapatépítőkkel, míg mások nem tudnak beletörődni a ténybe, hogy náluk nincsenek munkahelyen kívüli közös programok.

Csapatépítőt szervezni nem egyszerű dolog. Elég egy rosszul választott helyszín, egy gondatlanul összeállított program és máris a visszájára fordulhat az egész esemény, ami mindent épít csak csapatot nem.

Ahány munkavállaló annyi igény, így biztosan nem létezik egy tuti biztos csapatépítő forgatókönyv, ami mindenkinek elég jó. Ezért a szervezéskor arra kell törekedni, hogy minél sokrétűbb legyen a program.

A DreamJo.bs csapata a nyarat a Badacsony szívében, a Laposa borbirtokon köszöntötte együtt. Hogy miért ezt a helyszínt választottuk? Elmeséljük.

Elsősorban szerettünk volna elszakadni a város zajától és tempójától. Csendre és nyugalomra vágytunk, ami elfeledteti velünk a mindennapok pörgését. Sokan nem szeretik elhagyni a várost, mert macerás, mert nem szeretnek sokat utazni vagy mert túl meleg van, de megéri.

Már a leutazásra is tekinthetünk egy külön élményként. Mi pont úgy éreztük magunkat, mint egy osztálykiránduláson - hála a chips illatának -, így nem csak a tájban gyönyörködtünk, de nosztalgiáztunk is egyet a régi szép időkről.

Miután megérkeztünk, egy közös ebéddel indítottunk a Laposa Friss Teraszon. Meg volt a szokásos „Te mit kértél?”, „A tiéd milyen?”, „Megkóstolod?” „Elfelezzük?” kérdések sora, ami azt bizonyítja, hogy a közös étkezések mindig egy jó kapcsolódási pontot teremtenek. Főleg azoknak a csapatoknak jelenthet nagy élményt ez a program, akik egyébként nem szoktak együtt ebédelni. Nálunk a közös étkezés az egyik kedvenc program, így ezúttal sem nyúltunk mellé.

Ebéd után a Laposa Borterasz felé vettük az irányt. Az odavezető úton vissza-vissza nézve egyre mesésebb látvány tárult elénk a Balatonról. Az északi part rajongóinál biztosan betalál ez az útvonal, de az is lehet, hogy a déli oldalra voksolók is meginognak a panoráma láttán. A kilátást megkoronázzák a Laposa borok és ételek, na és persze a borász hölgy, Laposa Zsófia történetei a boraikról.

Nem kell borásznak, szomaliénak, sőt még borkedvelőnek sem lennünk ahhoz, hogy élvezzük ezt a programot. Akkor is örömünkre lelhetünk Laposáéknál, ha a reformkonyháért és gourmet különlegességekért vagyunk oda, ha érdekel minket a régi idők története, esetleg egy családi vállalkozás kulisszatitkai, ha szeretünk fotózni, legyünk akár profik vagy csupán „Instagram fotósok”, vagy ha egyszerűen csak szeretjük a Balatont.

Hogy a bor által elpusztított agysejtjeinket utánpótoljuk, ellátogattunk a Laposa birtok által felújított Hableány épületébe. A Hableány egy élő történelem, a balatoni borász generációk szívének egyik legkedvesebb helye, aminek a falai egy évszázad eseményeit mesélhetnék el. Megújult formájában már nem csak egy vendéglő, borozó és közösségi tér, hanem a Laposa borok készítésének helyszínei és egyben az iroda is.

A hableány helyszíneit bejárva átértékelődik az az üveg bor, amit egy polcon látunk, aminek az árát persze megjegyezzük, még a címkéjét is szemügyre vesszük, talán el is olvassuk a hátulján a leírást, de biztosan nem tudjuk, mekkora munka áll mögötte. A Laposa nem csak egy termék, hanem egy helyi közösség, egy családi történet, egy örökség, a fránya XX. századot megsínylő magyar sajátosság is, amiért sokkal többen és többet dolgoznak, mint gondolnánk.

Nekünk, akik nap mint nap keressük és mutatjuk az értéket a hazai munkahelyekben, különleges élmény volt megtapasztalni, mi áll a Laposa név mögött. Mi jobb csapatépítőt nem nagyon tudunk elképzelni annál, mint hogy egy szerethető munkahely bőrébe bújhassunk egy napra. És talán pontosan az azonosság lehet a sikeres csapatépítők egyik kulcsa; válasszunk a céges értékekhez passzoló programokat, amelyek szélesítik a látókörünket és építenek minket. Nem muszáj, hogy a csapatépítő egy féktelen szórakozás legyen, lehet az egy szakmailag inspiráló program is, ami természetesen ki is tud kapcsolni minket.

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!