close
back to the blog
Árvai Barbara
3 minute(s)
June 21
Lovable Jobs

Kiszámíthatóság és kihívás egyben? Ilyen a telefonos értékesítés a TechOffice-nál!

Létezik egy saleses számára tökéletes munkahely? Bankó Gábor szerint a TechOffice pontosan ilyen!

Létezik egy saleses számára tökéletes munkahely? Bankó Gábor szerint a TechOffice pontosan ilyen! A telefonos értékesítőként dolgozó Gábor egy interjú keretében el is mesélte nekünk, hogy miért gondolja így.

Milyen feladaton dolgozol jelenleg?

Legfontosabb a feladatkörömben az új érdeklődők hatékony és személyre szabott kiszolgálása. Úgymond elindítom és végigkalauzolom őket az értékesítési folyamatunkon, miközben megismerve az ügyfelet és igényeit is, a számára legjobb megoldást kínálom. Ezen felül a munkaidőm másik részében a meglévő ügyfeleink elégedettség fenntartásával és egyéb termékek/szolgáltatások újra értékesítésével foglalkozom.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)?

Munkám során aktívan tudom használni eddigi értékesítési tapasztalataimat. Szerencsére megkaptam azt a bizalmat, hogy területemen sok kérdésben egyéni döntést hozhatok, így gördülékeny és hatékony a munkamenet. Ha esetleg valamiben elakadnék bármikor fordulhatok a társterületekhez, akik szinte azonnali válasszal segítik a munkámat. A munkakör lehetővé teszi, hogy egyénileg is tudjak fejlődni, de alapelvünknek tekintjük, hogy a fejlődés irányát mindig a csapat ereje ütemezze, ezért szoros az osztályok közti együttműködés.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

A rövid válasz, hogy értékesítési folyamatokat viszek végig…. de ez így nem teljes. Minden reggel mikor beérek tudom, hogy mi vár rám aznap és hogyan kell majd beosztanom az időmet. A munkaidő nagyrészét telefonálással töltöm, hogy minél elégedettebb ügyfeleink lehessenek. Folyamatosan érkeznek az új leadek, melyek garantálják a pörgést. Ezen felül pontos és lényegre törő adminisztrációt készítek a beszélgetésekről. Általában délután kezdek neki a kiadott ajánlatok utánkövetésének és egyéb ügyfél igények megválaszolásának. Számomra nagyon fontos, hogy a munka ne legyen túlzottan monoton, ezért bátran kijelenthetem, hogy ez a munkakör a kiszámíthatóság sémáján túl bőven tartogat kihívásokat.

Hogyan kerültél a jelenlegi pozíciódba?

Állásportálon találtam a lehetőséget. Őszintén akkor csak a Techofficehoz adtam be a jelentkezésemet, mert nem égetően kerestem munkát. Rá szerettem volna szánni az időt a számomra legmegfelelőbb állás megtalálására. Már másnap pozitív meglepetés ért, mikor telefonáltak és meg is ejtettük a telefonos interjút. Még aznap visszajelzést kaptam, hogy továbbjutottam a személyes interjúra és az időpontot is egyeztettünk. Onnantól még jobban felgyorsultak a folyamatok. Az interjún éreztem, hogy ez teljesen más lesz, mint amihez eddig szoktam. Egyetlen megszokott, untig ismételt séma interjú kérdést sem kaptam. Helyette éreztem, hogy valóban rám kíváncsiak és személyre szabott kérdésekkel térképezték fel az eddigi tapasztalataimat. Mondhatni, hogy a próbanapra már „régi ismerősként” jöttem, elfelejtve az izgulás legapróbb jelét is, ahol pontos betekintést kaptam jövőbeni feladatkörömbe.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Erre a kérdésre a legegyszerűbb válaszolni, hiszen már a kiválasztás alatt is szimpatikusak voltak a munkatársak. Már az elején feltűnt, hogy a kollégák befogadókészek, támogatók, türelmesek és ami teljessé teszi, hogy mindenki profi a maga területen. Első perctől kezdve, mintha mindenkivel ezer éve ismertük volna egymást……

Mennyire látsz bele a cég működésébe (transzparencia)?

Ami a munkámhoz szükséges, minden információt megkapok. Nincsenek zsákbamacskák és visszatartott információk, mindent megbeszélünk egymás között. Pontosan tudjuk hol tart a cég, mik a tervek és az irányok. A kommunikáció és elvárások ezeknek a fényében tiszták és világosak.

Honnan érkeznek az ötletek?

Egyértelműen közös gondolkodások és egymás kreativitásának összeadódásából születnek a legjobb ötletek. Szokásos heti sales meetingeken szoktuk átbeszélni az új felvetéseket és továbbfejlesztjük őket. Mindenkinek számít a meglátása, ezért minden héten összevont meetingek is vannak a teljes csapattal.

Mit szeretsz legjobban a munkádban?

Hogy azt tudom csinálni, amit igazán szeretek és amihez leginkább értek. Nem korlátoznak a munkámban, sőt minden segítséget és támogatást megkapok ahhoz, hogy napról napra jobb legyek. Mindenképpen meg kell említenem, hogy ez nem egy átlagos munkahely. Pontosan meg vannak határozva a célok, melyeket csapatban tudunk elérni. Ha pihenésre van szükségem akkor szabadon felállhatok az asztalomtól, soha nem kértek még számom azért, ha esetleg 3 perccel tovább voltam kint szüneten. Bármilyen igényem lenne a munkám hatékonyabb ellátásával kapcsolatban, bármikor fordulhatok a főnököm felé.

Hogyan követed/vezeted a feladataidat?

MiniCRM rendszert, Outlookot és Trellót használunk.

Mi volt a leghasznosabb szakmádba vágó könyv, és mit olvasol most?

Legnagyobb hatással rám Robert B. Ciladini Hatás könyvei voltak leginkább. Mindig is érdekeltek a pozitív befolyásolási technikák, és ezekkel a könyvekkel igazán bele lehet ásni magunkat a témába. Most jelenleg hasonló témájú Dr. Újszászi Bogár László - Győzz meg és uralkodj c. könyvét olvasom.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

Hogy nem szabad megalkudni és érdemes volt kutatni a jobb munkahelyet. Megtanultam, hogy így is lehet csinálni és igenis az elképzelés találkozhat a valósággal. 😊

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Mert amit egy saleses keres és elvárhat egy pozícióban, azt itt megtalálja. Folyamatos leadek, érdeklődő ügyfelek, korrekt jutalékrendszer.

Szerinted miért jobb itt dolgozni, mint máshol?

Mert úgy érzem, ez a cég nem ismer megalkuvást. Mindig keressük és törekszünk a legprofibb megoldásokra.

+2 Van valami, amit megtartotok majd a "karanténos" munkavégzésből a továbbiakban is?

Hibrid munkavégzés

 

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!