close
back to the blog
Bártfai Krisztián
5 minute(s)
August 17
For employers

Önfejlesztés a digitális korban - A Skillshare

A digitalizációnak köszönhetően ma már nem kell az iskolarendszerre hagyatkoznunk. Rengeteg olyan platform van, amin szinte bármilyen készség, akár professzionális szinten is elsajátítható.

A jó pap holtig tanul - tartja a többszáz éves mondás, ami napjainkban érvényesebb, mint valaha. Egyre gyorsabban változó világunkban elengedhetetlen önmagunk folyamatos fejlesztése, ha naprakészek és a munkaerőpiacon kívánatosak szeretnénk maradni.

A digitalizációnak köszönhetően ebben ma már nem kell az iskolarendszerre hagyatkoznunk. Rengeteg olyan platform van, amin szinte bármilyen készség, akár professzionális szinten is elsajátítható. Cikksorozatunkban ezekből fogunk bemutatni jó párat. Elsőként a világ legnagyobb videómegosztó oldalát, a Youtube-ot veséztük ki. Ebben a részben pedig az egyik legegyszerűbb és legalapabb önfejlesztő oldalt mutatjuk be. Ez a Skillshare!

Na de mi is ez a Skillshare pontosan?

Egyszerűen megfogalmazva egy globális tutorial megosztó platform. Bárki tanulhat náluk és ha úgy érzed, akár oktatóként is regisztrálhatod magad. Magát a céget 2010-ben alapították New Yorkban, és 2012-ben indult el a weboldal első 15 kurzusa. Egy év múlva már 250 tanfolyamra lehetett becsatlakozni, 2022-re pedig több mint 30 ezer kurzus közül lehet válogatni a legkülönbözőbb témában. 
Ez a platform ugyan nem ingyenes, de az előfizetésnél választhatsz havi vagy éves konstrukciót is. De azért itt is találhatsz ingyenes kurzusokat is, amikkel egy regisztráció után kipróbálhatod, milyen élmény a Skillshare-en tanulni.

Milyen készségeidet fejlesztheted a Skillshare segítségével?

Ez a platform elsősorban a kreatív kurzusairól híres. Írás, zenélés, festés, rajzolás, fotózás vagy épp animálás érdekelne? Akkor regisztrálj és nézz körbe mielőbb! Igazi kreatív tobzódásban lehet részed, akkor is, ha egy kreatív szakmát szeretnél megtanulni profi módon és akkor is, ha csak egy izgalmas hobbit keresel magadnak.

De találsz itt üzleti tanfolyamokat is több témában. Ha úgy érzed, az üzleti analitika, a szabadúszás, vagy épp a marketing a te utad, akkor is érdemes beregisztrálnod. Adott esetben akár az életmódváltásról és a produktivitásról szóló kurzusokon is részt vehetsz.

De a Youtube ingyen van...

Arról eddig nem esett szó, hogy miért jobb vagy másabb ez a platform, mint a Youtube. Mi az, amivel szó szerint többet kapunk a pénzünkért, mintha ingyen videókat nézegetnénk mindenki kedvenc videó megosztóján?

Az egyik legfontosabb az, hogy ide csak ellenőrzött tartalmak kerülhetnek ki. Ráadásul ezeket könnyen átlátható formában tálalják fel neked, témakörök szerint szétszedve. Így könnyedén megtalálhatod azt, amit keresel.

A platform másik nagy erősége hogy itt egy teljes online kurzust kapsz. Legyen szó akár egy 5-10 perces egyszerű motivációs kurzusról, vagy egy több mint 16 órás Adobe Premier Pro mesterkurzusról, kompakt módon kapsz meg mindent.

Olyan anyagok, kurzusok is megtalálhatóak itt, amik különböző certificate-ek, bizonyítványok megszerzésére készítenek fel. Ráadásul a legjobb oktatóknál a tananyag mellett segédanyagok, példafájlok és sok más extra is tartozik egy-egy tanfolyamhoz. Előfizetés után az összes, szám szerint több mint harmincezer tanfolyamhoz hozzáférsz. 

Jöhet a Skillshare nagytestvére? Akkor az Udemy-vel fogunk foglalkozni a következő részben. 

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!