close
back to the blog
Krupp Barbara
October 20
Lovable Workplaces

TLF Capital family office: az inspiráló munkahely

A TLF Capital family office-t apa és fia alapították, hogy létrehozzanak egy Magyarországon még nem túl elterjedt koncepciójú befektetési társaságot. A tulajdonosok Langár Tamás, Langár Bence.

A TLF Capital family office-t apa és fia alapították, hogy létrehozzanak egy Magyarországon még nem túl elterjedt koncepciójú befektetési társaságot. A tulajdonosok Langár Tamás, Langár Bence.

Az édesapa, Langár Tamás közgazdász, sikeres üzletember, a Cafe Frei társalapítója. Több évtizedes tapasztalattal a háta mögött a szintén közgazdász végzettségű, külföldi neves egyetemeken ösztöndíjasként végzett fiával, Bencével vágott bele az ígéretes startupok  pályára állításába.

A csapat tagja továbbá Bence nemzetközi pénzügyekben jártas felesége, Hédi is. Hédi és Bence is élt külföldön, és a TLF Capital megalapítása előtt igen komoly szakmai tapasztalatra tettek szert – fiatal koruk ellenére is. Jelenleg a csapatot erősíti rajtuk kívül Willing Ádám közgazdász és stratégiai tanácsadó is, aki IT-vonatkozású projektek végrehajtásában is otthonosan mozog. Valamint Balogh Natália, közgazdász és HR tanácsadó, aki a humánerőforrás-menedzsment szakértőjeként segíti a vállalatokat a hatékonyabb vállalati kultúra és a megfelelő munkahelyi környezet kialakításában.
 

Céljaik

A családi tulajdonú befektetési alap azért jött létre, hogy angyalbefektetőként támogassanak olyan induló vagy kezdeti fázisban lévő startupokat, egészségügyi-, élelmiszeripari és a szolgáltató szektorban tevékenykedő vállalkozásokat, akikben megvan az akarat és a tehetség egy világszínvonalú vállalat létrehozására, de hiányzik a megfelelő tőke vagy a tapasztalat ennek megvalósításához.

A TLF Capital ugyanis nem csak tőkével támogatja a portfóliójába tartozó társaságokat. Üzleti mentoring programjukkal olyan tudást is képesek átadni, amely csak lassan és sok kihívás kezelése árán lenne elsajátítható egy induló vállalkozás számára. 

Okos pénz

Hazánkban a startupok többsége elsősorban nem a tőkehiány miatt nem válik igazán fontos piaci szereplővé. Sokkal nagyobb gondot jelent, hogy nincs megfelelő példa és iránymutatás, nincsenek olyan szakemberek, akik érdemben visszaforgatnák az üzleti életben megszerzett tudásukat a fiatalabb generációnak.

Ezt az űrt hivatott betölteni a TLF Capital. Azt adják a patronáltjainknak, amire szükségük van. Legyen szó tőkéről, üzleti, jogi vagy munkaügyi ismeretről. Nekik már van elég tapasztalatunk, megfelelő kapcsolataik és hátterük, és ezeket a rendelkezésére tudják bocsátani azoknak, akikkel együtt dolgoznak.

Milyen az élet a TLF Capitalnál?

Csapatuk olyan magasan képzett, a területükön szakértőnek számító emberekből áll, akik kiválóan értenek az üzlethez is. Fő törekvésük az ország leginnovatívabb és leglelkesebb vállalkozóival együtt dolgozni, ezért a mindennapjaik pörgősek és tele vannak olyan helyzetekkel, amik kreatív megoldásokat igényelnek. Ők pedig örömmel vetik bele magukat a dolgok sűrűjébe. 

Fontos, hogy a bölcsesség náluk nem a kor függvénye – anyanyelvi szinten beszélik az új generációk nyelvét (sok más nyelv mellett). Fiatalos lendületük pedig elsősorban annak köszönhető, hogy olyan inspiráló emberek álmait váltják valóra nap, mint nap, akik maguk is rengeteget tesznek mások életének megkönnyítéséért.

Kiket támogatnak?

Olyan vállalkozásokat segítenek hozzá a sikerhez, akik nyitottak a folyamatos fejlődésre és tanulásra. Akik nem rettennek meg a kemény munkától. Akik olyasmit szeretnének nyújtani az embereknek, ami jobb hellyé teszi ezt a világot. Fontos a jó termék, a jó ötlet – de még fontosabb a kitartás, a merészség és a megingathatatlan elhatározás.

Kire van szükségük?

Ha Neked is van egy szuper ötleted és terméked, amiben érzed, hogy ott van az üzleti potenciál, de kéne egy kis löket, hogy kibontakoztathasd, akkor Te vagy az ő emberünk! 

Ha pedig szeretnél a startupok világában tevékenykedni és úgy zsonglőrködsz a jó ötletekkel és az üzleti szakértelmeddel, mint egy igazi porondmester, akkor örömmel fogadnak majd a családi vállalkozásuk szívébe.

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!