Édes szabadság - mire figyelj munkavállalóként, ha nyaralni mész?

Édes szabadság - mire figyelj munkavállalóként, ha nyaralni mész?
Gyimesi Károly 2022.07.15 Szerethető Munkahelyek

A nyár és a jó idő beköszöntével a munkavállalók inkább szeretnék idejüket a strandon eltölteni, mintsem az irodában, így szépen lassan mindenki benyújtja szabadságolási igényét a főnökének. Pihenésre, nyaralásra minden munkavállalónak szüksége van. De a cég működése akkor sem áll le teljesen, ha épp uborkaszezon van. A kötelező feladatokat ugyanúgy el kell végezni, az ügyfeleket, vásárlókat pedig ki kell szolgálni. 

Megy a vita a kollégák között, hogy ki mikor mehet szabadságra? Nem várt telefonhívást kapsz a kollégádtól-főnöködtől akkor, amikor épp a tengerparton sütteted a hasad? Feszült hangulat fogad, mikor visszatérsz az irodába? Mire érdemes figyelni munkavállalóként, ha azt szeretnénk, hogy minden gördülékenyen menjen távollétünk során, és a jó munkaviszony is megmaradjon?

Összeszedtünk pár tippet annak érdekében, hogy a szabadságolásokat tudatosabban menedzseld. Nézzük!

Mit mond a “belső szabályzat”?

Már ha van ilyen. A cégvezetők általában egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a szabadságokat megfelelően, minél korrektebb módon kezeljék. Közben a cég megfelelő működését is igyekeznek garantálni.

Például, ha egy osztályon hárman dolgoznak, sok helyen egyszerre csak egy ember mehet el szabadságra közülük. Ha ketten mennének el, az általuk vitt összes feladat a harmadik munkatársa hárulna, aki lehet, hogy a felmondásával a kezébe várná kollégái visszatérését.

Bár a szabályok sokszor nincsenek kőbe vésve, de új munkatársként érdemes már az elején rákérdezni a protokollra, hogy később még véletlenül se érjen meglepetés vagy félreértés. Különösen jó, ha van egy Excel-táblázat, ahol a munkavállalók követhetik, hogy ki mikor nem lesz elérhető.

Szándékodat a lehető leghamarabb jelezd!

Triviálisnak tűnhet a fenti tanács. De előfordulhat, hogy az egyik munkatárs egy forró szerdai napon kedvet kap lemenni a Balcsira, és csütörtöktől már nem akar bemenni dolgozni. Persze, kérdés, hogy erre mit reagál a cég.

A fenti példa talán túlzó, de lehetnek olyan, nem várt helyzetek, amikor kénytelen vagy egyik pillanatról a másikra szabadnapot kivenni, és ezt nem tudod előre jelezni. Ám ha nem ilyen esetről van szó, törekedj arra, hogy ne ‘ad hoc’ jelleggel nyújtsd be igényedet. Hanem a lehető legkorábban gondold át, és jelezd a csapat és főleg a vezetők felé szabadságolási szándékodat. Így mindenkinek kellő ideje lesz felkészülni, és a főnök sem fog neheztelni rád, vagy éppen megtagadni a kérésedet.

Átadás és helyettesítés

Vedd át sorban, milyen feladatokért vagy felelős! Priorizáld a legfontosabbakat, és gondold át, hogy ezek a feladatok mekkora erőforrást és mennyi időt vesznek igénybe! Ezt nagyjából 20 perc alatt össze lehet szedni egy dokumentumba, mégis sokat segíthet abban, hogy mindenki átlássa a napi teendőket.

Apró-cseprő, nem sürgős feladatokkal ne terheld feleslegesen a kollégádat. Ennek az ellenkezője is igaz: ne boríts nagy volumenű projekteket a munkatársaid nyakába! Egy ilyen húzással nem te lennél kedvenc kollégájuk, és a főnököd sem biztos, hogy értékelné a delegációs készségedet.

Rutinos cégeknél bevett gyakorlat, hogy szabadságolás esetén a munkatársak átadási dokumentumot írnak, ami tartalmaz minden témához kapcsolódó információt. A felettes ezt leellenőrzi, validálja, amivel sok későbbi félreértést, vitát, elégedetlen ügyfelet lehet kivédeni. Érdemes a szabadság előtti napokban röviden átbeszélni az átadott teendőket a munkatársakkal és megkérdezni tőlük, hogy minden érthető-e számukra.

Előfordulhat, hogy a legnagyobb szorgalmad ellenére is kénytelen vagy a vártnál jóval több munkát rábízni a társaidra. Ebben az esetben jó pont, ha egy doboz csokoládéval vagy egy személyesebb souvenirrel köszönöd meg nekik a plusz munkát hazatéréskor. Ne feledd: ha te is segítőkész vagy, voltál velük, ők is azon lesznek, hogy támogassanak egy ilyen szituációban.

Kommunikáld le megfelelően!

Bizonyára te is kaptál már olyan automata válasz email-t, amelyben a címzett fél előre megírta, mettől meddig nem lesz elérhető. De vajon megadta bármilyen illetékes munkatársa elérhetőségét? Sokszor ez a fontos infó kimarad a levélből, az ügyfélnek pedig fogalma sincs, kihez forduljon. Időben tájékoztass mindenkit, akivel legalább heti szinten tartod a kapcsolatot. Főleg a kiemelt ügyfeleket! Ne felejtsd el a céges telefonodon beállítani a hívásátirányítást, de előtte egyeztess azzal a kollégáddal, akinek a számára a hívásaidat átirányítanád.

A fenti szabályok betartásával jó eséllyel probléma nélkül fogjátok átvészelni az olyan időszakokat, mint a nyári vakációzás vagy a karácsonyi-szilveszteri kavalkád. 

Kiemelt cégek
gold
3 állás
Nagyvállalat (> 250)

foodpanda

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
gold
1 állás
Nagyvállalat (> 250)

_VOIS

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
gold
4 állás
Nagyvállalat (> 250)

Trax

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
Kapcsolódó cégek
gold
4 állás
Nagyvállalat (> 250)

Trax

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
gold
3 állás
Nagyvállalat (> 250)

foodpanda

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
gold
1 állás
Nagyvállalat (> 250)

_VOIS

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
3 állás
Nagyvállalat (> 250)

BioTechUSA

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
Nagyvállalat (> 250)

Yettel

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
Középvállalat (< 250)

Alcoa

Szerethető Munkahelyek Díj 2022 Támogató
Örülünk, hogy szívesen dolgoznál itt!

Jelöld be pár kattintással a profilodon, hogy milyen területen és milyen szinten dolgoznál!

Állást hirdetnél?

Szeretnétek Ti is ilyen menő cégprofilokkal és álláshirdetésekkel megjelenni a DreamJo.bs oldalán?

Mutasd meg miért jó Nálatok dolgozni, majd találd meg velünk könnyen és gyorsan a hozzád legjobban illő kollégákat!

Állást keresel?

A DreamJo.bs más, mint a többi állásportál. Mi segítünk, hogy valóban olyan helyen találj munkát, amit bírni fogsz!

Még keresed az álomállásod? Segítünk megtalálni! Iratkozz fel hírlevelünkre: