close
back to the blog
Geréb Orsolya
November 04
Lovable Workplaces

Ezért dolgozunk mi a Melindánál! – I. rész

A Melinda cégcsoport az a cég, ahol több mint egy évtizede ösztöndíjprogram működik a fiatal tehetségek támogatására, majd későbbi bevonzására, és ahol a napi működés legkisebb részleteiben is érzékelhető a fejlődésre való törekvés.

A Melinda cégcsoport nem csupán a DreamJobs cégprofilján vette komolyan a Hogyan szólhatnak bele az alkalmazottak a cég életébe? kötelezően kitöltendő szövegrészt. Ez az a cég, ahol több mint egy évtizede ösztöndíjprogram működik a fiatal tehetségek támogatására, majd későbbi bevonzására, és ahol a napi működés legkisebb részleteiben is érzékelhető a fejlődésre való törekvés. Ezt és ennél többet is elárul soron következő interjúnkban Joița Nikoletta, a Melinda-Impex Instal Senior üzleti elemzője.

Mióta dolgozol a Melindánál, és mivel foglalkozol itt jelenleg?

Több mint 10 éve dolgozom a Melinda Instalnál, de már az egyetemi évek alatt volt szerencsém nyári szakmai gyakorlatokat végezni a cégnél. Ezek mind nagyon hasznosnak bizonyultak, hisz az elméleti ismeretek megszerzésével párhuzamosan a gyakorlatban is láthattam ezek alkalmazását. Jelenleg a Controlling osztályon Senior Business Analyst munkakört töltök be, és ennek keretén belül sokrétű üzleti és pénzügyi elemzéseket, szimulációkat készítek, valamint a különböző vállalati folyamatok controllingjában veszek részt.

A kezdetektől fogva ezt a pozíciót töltöd be, vagy volt lehetőséged cégen belül fejlődni, munkakört váltani?

A kezdetekben a pénzügyi tervezés, valamint a pénzügyi tervek mentén a beszámolók készítése volt a fő feladatom. Az évek során újabb feladatokat és kihívásokat kaptam: részt vehettem például a teljesítményarányú bérezési rendszerek, a Balanced Scorecard alapú beszámolási rendszer, valamint az üzleti intelligencia (BI) rendszer fejlesztésében.

Miért szeretsz itt dolgozni? Mi az a plusz, amit a Melinda nyújt számodra?

Egyrészt szeretem azt, hogy mindig vannak kihívások, amelyek révén egy állandó tanulási folyamat részesei vagyunk, és ehhez minden szükséges támogatást meg is kapunk: szakmai képzéseken, online és offline konferenciákon vehetünk részt, szakkönyvek és modern szoftverek állnak rendelkezésünkre. Nem beszélve arról, hogy a munkatársaktól is rengeteget lehet tanulni. Másrészt szeretem a munkaközösséget, nálunk mindig jó hangulat van az irodában.

Hogy néz ki egy munkanapod?

Mivel nem rutin-, hanem többnyire projekt jellegű feladataim vannak, ezért nincs két egyforma munkanapom. Minden reggelt azzal kezdek, hogy a napi jelentésekből tájékozódom az előző napi megvalósításokról (mennyi volt az értékesítés, hogyan állunk a tervekhez képest stb.) Ezt követően pedig próbálom úgy szervezni a napom, hogy a délelőtti órákban, míg friss és kreatív az agyam, a nehezebb és gondolkodást igénylő feladatokkal foglalkozzak, és délutánra maradjanak a rutinjellegű, könnyebb feladatok.

Vannak munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek?

Szoktunk közös túrázásokat, gombászásokat szervezni, de volt, hogy biciklizni vagy bowlingozni mentünk el együtt. A korán kelő kollégák hetente úszni is járnak. Mikor mihez van kedvünk.

Melyik 3 szóval jellemeznéd a közvetlen kollégáidat?

Nagy szakmai tudással rendelkeznek, humorosak és kreatívak.

Van bármilyen munkához köthető kedves/vicces sztorid, amit megosztanál velünk?

Jelenleg heten vagyunk az irodában, ez elég nagy jövés-menést is feltételez. A monitoroktól pedig sok esetben csak akkor látjuk, hogy valaki bent van, ha felállunk. Így sokszor megtörténik, hogy olyan személyhez beszélünk, aki abban a pillanatban nincs is bent. Ez elég vicces helyzeteket szokott eredményezni. Például egy nap annyira el voltam merülve a feladataimban, hogy délben vettem csak észre, hogy az egyik kollégám szabadnapos. Ez úgy derült ki számomra, hogy megkértem valamire, és mindenki hangosan el kezdett nevetni, hogy ez bizony elég nehéz lesz, mivel a szóban forgó kolléga nincs bent ma.

Szerinted miben rejlik a Melinda sikere munkahelyként?

Először is abban, hogy minden területen próbál rendszerszemléletben működni, továbbá előtérbe helyezi az innovációt és a fejlődést, állandóan próbálja jobbá tenni a folyamatokat. és végül, de nem utolsósorban támogatja az alkalmazottak szakmai fejlődését, képzését, a fiatal munkaerő alkalmazását.

 

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!